Kulinarnie

Szybka sałatka z rukolą, serem pleśniowym i brzoskwinią

11 lipca 2018

Wpadam do domu, lukam co mam w lodówce i tak powstaje moja sałatka. Szybka, łatwa i obłędnie pyszna. Idealny pomysł na kolację i nie tylko.

Składniki:

  • mix sałat z rukolą
  • 2 brzoskwinie
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 100 g sera pleśniowego
  • zielone oliwki

Sos:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka miodu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Sałatkę układamy na talerzu według swojego pomysłu lub po prostu mieszamy składniki i polewamy sosem.

GOTOWE !

Smacznego kochani.

Zobacz również

19 komentarzy

  • Odpowiedz osa 11 lipca 2018

    najlepsze dla mnie jest w nie to ze nie trzeba kroic za duzo i latwe 🙂

    • Odpowiedz Madagene 12 lipca 2018

      tak to krojenie bardzo zawsze mnie zniechęca 🙂

  • Odpowiedz lidia 11 lipca 2018

    Dziękuję za pomysł, jutreo musze koniecznie zrobic bo malo skladnikiw i szybko sie zrobi, tylko sera brak obecnie

  • Odpowiedz agata 11 lipca 2018

    a pieczywko to jakie masz?

  • Odpowiedz kaska r. 11 lipca 2018

    o jej jem oczami normalnie

  • Odpowiedz wiena 11 lipca 2018

    Uwielbiam takie kolorowe sałatki

  • Odpowiedz renia 11 lipca 2018

    na kolacje idelan bo dla mnie ktora zawsze na diecie to takie smaczki sa w sam raz.

  • Odpowiedz aska 11 lipca 2018

    Dzięki za przepus 🙂

  • Odpowiedz lucyna 12 lipca 2018

    zrobilam !
    i wyszlo pyszne, i jakie latwe , dzieki

  • Odpowiedz karolina 12 lipca 2018

    tak tylko ja ze bez pieczywa, na diecie jak zwykle haha

  • Odpowiedz renia 12 lipca 2018

    Ser pleśniowy pycha ja do wszytskiego praktycznie dodaję,

  • Odpowiedz kamila 12 lipca 2018

    Więcej chcę takich przepisów 🙂 na story oglądam ciągle jakieś smaczki pokazujesz, uwielbiam Cię 🙂

    • Odpowiedz Madagene 12 lipca 2018

      O jejjjjjjkuuuuuuu jak ja uwielbiam dostawać takie pozytywne komentarze, aż się rozpływam, dziękuję z całego serca i polecam się :*

  • Odpowiedz iga 12 lipca 2018

    Jasne że zrobię tylko że bez papryki, bo nie przepadam :]

  • Odpowiedz milena 12 lipca 2018

    Tak kolorowo na talerzu, od razu chce się jeść 🙂

Odpowiedz