Uwielbiam obiady robione przez siebie, ale tylko pod warunkiem, że zrobię je szybko i łatwo. Dziś pochwale się super smacznym zestawem z rybą. W sam raz na początek tygodnia.
Czas przygotowania: około 20 minut
Posiłek dla: 2/3 osób
Składniki:
Łosoś wędzony Atlantycki lub Norweski (małe opakowanie)
Świerza natka pietruszki
Makaron
Ser pleśniowy (może być camembert)
2 łyżki śmietany
sól, pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Makaron gotuje jak na opakowaniu.
Łososia i natkę pietruszki kroję w kostkę.
Przygotowuję sos: gotuję śmietanę rozcieńczoną z wodą, proporcje około pół na pół. Do gotującego się sosu śmietanowego dodaję pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Mieszam dopóki się nie roztopi, dodaję jeszcze soli i pieprzu.
Ugotowany makaron układam na talerzu, polewam gorącym sosem, dodaję pietruszkę i łososia.
Można dodać kilka pomidorków koktajlowych.
Smacznego! 🙂
Napisanie tego tekstu zajęło mi, matce sporo bezcennego czasu, więc jeśli podobał Ci się ten post będę wdzięczna za komentarz i like na facebooku
12 komentarzy
mmmmm pysznie i szybko 🙂
Robię to samo w piątek, tez lubie obiady domowe ktore sa szybkie i łatwe !
Myślałam że z wedzonego łososia już nigdy nic nie wyczaruję oprócz tego że położę go po prostu na kanapkę. Fajne zestawienie , ciekawi mnie smak tego sosu 🙂
sos rewelacja, to jest dopełnieniem tego dania.
Podobno atlantycki jest zdrowszy, tylko taki kupuję.
ja też tak właśnie słyszałam. 🙂
Nieznoszę świeżej pietruszki, ugotuję makaron dodam wszystkie proponowane składniki, oprócz tej pietruchy.
Obiady gotowe do maksymalnie pół godziny to jest to co lubię najbardziej 😀
Dzięki za pomysł, skoczę tylko do sklepu bo rybę.
KONIECZNIE ! 🙂
tak jeszcze nie jadłam