Lekkie i smaczne! Bez użycia soli! Moje kokardki pomidorowe. Toskański smak! Szybkie i łatwe danie!
Czas przygotowania: około 30 min
Posiłek dla: 3,4 osób
Składniki:
4 pomidory
2 ząbki czosnku
cebula
20 dag boczku
makaron kokardki
garść świeżej natki pietruszki
20 g oliwek
serek mozzarella
oliwa z oliwek
bazylia, oregano, rozmaryn, pieprz – do smaku
Przygotowanie:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i zblendować razem z czosnkiem. Ugotować makaron.
Na oliwie z oliwek przyrumienić cebulę, boczek i oliwki.
Dodać sos z pomidorów i doprawić pieprzem i ziołami do smaku.
Wszystko wymieszać i po paru minutach dodać pokrojony ser mozzarella.
Nadal mieszkać i gotować jeszcze około 10 minut.
Dodać ugotowany makaron kokardki.
Na końcu, jeśli składniki będą już ugotowane, dodać dużą garść zielonej, świeżej pietruszki i wymieszać.
Danie gotowe! Można talerz przyozdobić świeżym oregano tak jak ja lub bazylią 🙂 Smacznego!
5 komentarzy
ymmm wyobrażam sobie jak to musi pachnieć !!!!!!! 🙂
U Ciebie zawsze tak smacznie wygląda aż głodna się zrobiłam 🙂
mega smakowicie to wygląda 😉
Tez tak zrobię 🙂
to musi być pyszne, mniam 🙂