Kulinarnie

Szaszłyki

9 marca 2014

Dziś będzie inspiracja dla Was na lekki obiad.

Szaszłyki, które zrobiłam z piersi kurczaka, papryki, cebuli i pieczarek.

Ponieważ mój obecny ciążowy stan nie pozwala na to żeby jeść mało i same szaszłyki na obiad mi nie wystarczą, postanowiłam zrobić ziemniaczki opiekane.

Kurczaki na godzinę przed pieczeniem marynuję w ziołach i papryce słodkiej, dodaje troszkę soli i pieprzu.

Szaszłyki nie będę pisać jak się robi, nabijamy na wykałaczkę to co napisałam wyżej i wkładamy do piekarnika na 200 stopni około 20-30 minut.

 

 

Ziemniaki kroję w półksiężyce, polewam lekko oliwą z oliwek, posypuje ziołami i też razem z szaszłykami wkładam do piekarnika na 200 stopni, około 20-30 minut.

A żeby na talerzu nie było nudy, dodałam zieloną, wesołą sałatę.

A oto mój talerz obiadowy.

Smacznego !!! 🙂

 

Pycha!

Zobacz również

4 komentarze

  • Odpowiedz www.meandmyspace.pl 9 marca 2014

    mniam 🙂 jedz mamusiu na co masz ochotę. Ja przy Piotrusiu jadłam kwaśne ale nie ma reguły. Jak znosisz pierwszy trymestr ? mnie mdliło przez długo, pozdrawiam

  • Odpowiedz natala 9 marca 2014

    zdrowo i smacznie! zdecydowanie tak lubię 🙂

  • Odpowiedz ModeLoverin 10 marca 2014

    bardzo lubię Twoje kulinarne posty 🙂

  • Odpowiedz rose vanilla 15 marca 2014

    Rewelacja 😛 Proste, a nie wpadłabym, żeby zrobić, chyba wyszykuję na najbliższy obiad. Ja również lubię Twoje posty kulinarne 🙂 No i gratuluję z wiadomego powodu!

Odpowiedz