Kulinarnie

Kokardki toskańskie

1 lipca 2014

Lekkie i smaczne! Bez użycia soli! Moje kokardki pomidorowe. Toskański smak! Szybkie i łatwe danie!

Czas przygotowania: około 30 min

Posiłek dla: 3,4 osób

Składniki:

4 pomidory

2 ząbki czosnku

cebula

20 dag boczku

makaron kokardki

garść świeżej natki pietruszki

20 g oliwek

serek mozzarella

oliwa z oliwek

bazylia, oregano, rozmaryn, pieprz – do smaku

Przygotowanie:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i zblendować razem z czosnkiem. Ugotować makaron.

Na oliwie z oliwek przyrumienić cebulę, boczek i oliwki.

Dodać sos z pomidorów i doprawić pieprzem i ziołami do smaku.

Wszystko wymieszać i po paru minutach dodać pokrojony ser mozzarella.

Nadal mieszkać i gotować jeszcze około 10 minut.

Dodać ugotowany makaron kokardki.

Na końcu, jeśli składniki będą już ugotowane, dodać dużą garść zielonej, świeżej pietruszki i wymieszać.

Danie gotowe! Można talerz przyozdobić świeżym oregano tak jak ja lub bazylią 🙂 Smacznego!

 

Zobacz również

5 komentarzy

  • Odpowiedz JolkA 1 lipca 2014

    ymmm wyobrażam sobie jak to musi pachnieć !!!!!!! 🙂

  • Odpowiedz www.meandmyspace.pl 1 lipca 2014

    U Ciebie zawsze tak smacznie wygląda aż głodna się zrobiłam 🙂

  • Odpowiedz ModeLoverin 2 lipca 2014

    mega smakowicie to wygląda 😉

  • Odpowiedz Jadzia 5 lipca 2014

    Tez tak zrobię 🙂

  • Odpowiedz Zjedz Ze Smakiem 25 lipca 2014

    to musi być pyszne, mniam 🙂

Odpowiedz